Artritis

 • Reumatoïde artritis (RA)

  Lees meer over 12 symptomen en tekenen van reumatoïde artritis (RA), waaronder zwelling, pijn en ochtendstijfheid in vingers en voeten. Onderzoekers vermoeden darmbacteriën als mogelijke oorzaak van reumatoïde artritis. Meer informatie over RA-behandeling, medicijnen en voeding.
 • Costochondritis

  Costochondritis is een ontsteking van de kruispunten van de ribben naar het borstbeen of borstbeen dat pijn op de borst veroorzaakt. Lees meer over symptomen van costochondritis, behandeling, oorzaken, preventie en chirurgie.
 • Spondylosis

  Spondylose is de verstijving van de wervelkolom als gevolg van een ziekte. Symptomen zijn rug- en nekpijn. Lees over behandeling, operatie, oorzaken, diagnose, preventie en prognose.
 • Trigger Finger (Stenosing Flexor Tenosynovitis)

  Triggervinger (stenose flexor tenosynovitis) behandeling omvat rusten, glazuur, masseren en strekken van de aangedane vinger. Meer informatie over oorzaken, symptomen en tekenen van triggervingers en ontdek of oefening wordt aanbevolen voor deze aandoening.
 • Hielspoor

  Hielspoor zijn puntige botachtige uitgroeisels op het hielbot. De behandeling kan betrekking hebben op fysiotherapie, applicatie van ijs, rekoefeningen, het gebruik van orthesen of cortisone-injecties. Meer informatie over behandeling, huismiddeltjes en symptomen.
 • Psoriatische arthritis

  Artritis psoriatica is een specifieke aandoening waarbij een persoon zowel psoriasis als artritis heeft. Lees over psoriatische artritis symptomen, behandeling, dieet, prognose en diagnose, en zie foto's.
 • Lupus (systemische Lupus Erythematosus)

  Meer informatie over systemische oorzaken van lupus erythematosus (SLE), tekenen, symptomen, complicaties, medicijnen en informatie over de behandeling. Zie foto's van veel voorkomende lupus huiduitslag.
 • Tramadol (Geen merknaam)

  Geneesmiddeleninformatie op geen merknaam (tramadol) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Artrose

  Krijg de feiten over osteoartritis (OA) oorzaken, symptomen, behandeling, medicatie en preventie. Heup-, knie-, wervelkolom- en handpijn zijn typische symptomen. Oefeningen en veranderingen in het dieet kunnen de symptomen vertragen.
 • Sjögren-syndroom

  De oorzaak van het Sjogren-syndroom is onbekend. De behandeling richt zich op het verlichten van symptomen zoals droge mond en ogen. Lees over diagnose, prognose en complicaties.
 • Juvenile Idiopathic Arthritis (Juvenile Rheumatoid Arthritis)

  Juveniele idiopathische artritis (JIA of JRA) symptomen en tekenen zijn koorts en gewrichtspijn, zwelling en misvorming. Lees over de prognose, oorzaken, behandeling en diagnose. JIA is een chronische ziekte die kinderen onder de 16 jaar treft.
 • Artritis

  Verkrijg de feiten over oorzaken van artritis, symptomen (gewrichtspijn, ontsteking, zwelling, stijfheid), diagnose, preventie, onderzoek, types, statistieken, behandeling en medicatie-informatie. Ontdek of iemands dieet invloed heeft op artritis.
 • Reumatoïde artritis Medicijnen

  Reumatoïde artritis (RA) is een chronische (langdurige) ziekte die ontstekingen (zwelling en pijn) van de gewrichten veroorzaakt. Lees over soorten RA-medicijnen en leer over gebruik, geneesmiddelinteractie en bijwerkingen.
 • Bezinkingssnelheid

  Krijg informatie over de sedimentatiesnelheidstest die wordt gebruikt om ontstekingen in het lichaam te detecteren en te controleren. Artsen kunnen de sed-rate-test gebruiken om te bepalen of een ontsteking bij een patiënt aanwezig is.
 • Enkel artroscopie

  Enkel-artroscopie omvat de chirurgische evaluatie en behandeling van de enkel voor een verscheidenheid aan aandoeningen. Lees over risico's en hersteltijd.
 • Adalimumab (geen merknaam)

  Geneesmiddelinformatie over geen merknaam (adalimumab) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Infliximab (Inflectra, Remicade, Renflexis)

  Geneesmiddelinformatie over Inflectra, Remicade en Renflexis (infliximab) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Anakinra (Kineret)

  Geneesmiddelinformatie over Kineret (anakinra) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat te vermijden.
 • Abatacept (Orencia, Orencia ClickJect, Orencia-voorgevulde spuit)

  Geneesmiddelinformatie over Orencia, Orencia ClickJect, Orencia-voorgevulde spuit (abatacept) bevat afbeeldingen van medicijnen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Golimumab (Simponi, Simponi Aria, Simponi SmartJect)

  Geneesmiddelinformatie over Simponi, Simponi Aria, Simponi SmartJect (golimumab) bevat afbeeldingen van medicijnen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.