Bloeddruk

 • Lage bloeddruk

  Wat wordt beschouwd als lage bloeddruk (hypotensie)? Meer informatie over lage bloeddruk veroorzaakt medicatie, zwangerschap en diabetes. Ontdek lage bloeddruk symptomen, wat lage bloeddruk betekent, of lage bloeddruk slecht is, en wat te doen bij lage bloeddruk.
 • Medische illustraties

  Bekijk een foto van en leer over de bloeddruk, de kracht die zorgt voor de bloedtoevoer naar het lichaam, in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Methyldopa (Aldomet)

  Geneesmiddelinformatie over Aldomet (methyldopa) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Hoge bloeddruk (symptomen, tekenen, oorzaken, voeding, medicatie)

  Begrijp over hoge bloeddruk (hypertensie) oorzaken zoals hartaandoeningen, nieraandoeningen, tumoren, anticonceptie, alcohol, schildklierstoornissen en anticonceptiepillen. Zoek uit wat de normale bereiken voor hoge bloeddruk zijn en wanneer medische zorg moet worden ingeroepen voor hoge bloeddruk.
 • Nierziekte

  Lees over chronische nierziekte (CKD) stadia (4, 3, 2 en 1), symptomen, dieet, behandeling, tekenen en diagnose. Chronische nieraandoeningsoorzaken omvatten ziekten van de nier (n), diabetes, ongecontroleerde hoge bloeddruk, glomerulonefritis, polycystische ziekte, medicatie en andere aandoeningen.
 • Renale Slagader Stenose

  Meer informatie over stenose van de nierarterie zoals roken, diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en bloedvetten. Nierfalen is een uitkomst van ongecontroleerde nierarteriestenose.
 • Kun je genezen van hoge bloeddruk?

  Mijn cardioloog zei dat ik mijn hypertensie onder controle moest krijgen om een ​​mogelijke nieraandoening te voorkomen. Ze zei dat ik waarschijnlijk de rest van mijn leven medicijnen zou moeten slikken, zelfs als ik mijn dieet zou veranderen en beginnen met trainen. Ik haat de gedachte langdurig medicijnen te gebruiken. Kun je genezen van hoge bloeddruk?
 • Wat is de gevarenzone voor hoge bloeddruk?

  Controleerde dit artikel.
 • Kan je doodgaan als je een bloedstolsel in je been hebt?

  Ja, je kunt sterven aan een diepe veneuze trombose. Dood in DVT-gevallen treedt meestal op wanneer het stolsel of een stuk ervan naar de longen reist (longembolie). De meeste DVT's lossen zichzelf op. Als er een longembolie (PE) optreedt, kan de prognose ernstiger zijn.
 • Hoe controleer je of er een bloedstolsel in je been zit?

  Bij het horen van de symptomen van de patiënt kan de arts vermoeden dat de patiënt een diepe veneuze trombose heeft, vooral als er risicofactoren aanwezig zijn. Er is geen nauwkeurige bloedtest beschikbaar om diepe veneuze trombose te diagnosticeren. Een verscheidenheid aan beeldvormingstests worden gebruikt om de diagnose te bevestigen.
 • Hoe voel je je als je een hoge bloeddruk hebt?

  Ik ben dit jaar 46 geworden en ik heb mezelf de laatste tijd niet meer gevoeld. Ik heb de hele tijd hoofdpijn en voel me duizelig als ik te snel opsta. Ik heb het opgeschreven tot ik oud ben, maar hypertensie en hartaandoeningen lopen in mijn familie. Moet ik worden gecontroleerd op hoge bloeddruk? Hoe voelt het om een ​​hoge bloeddruk te hebben?
 • Wat zijn de waarschuwingssignalen voor diepe veneuze trombose (DVT)?

  Tekenen en symptomen van een bloedstolsel in het been of diepe veneuze trombose komen voor in het aangedane been wanneer een stolsel de bloedstroom belemmert en ontsteking veroorzaakt. Sommige mensen met diepe veneuze trombose ondervinden geen symptomen.
 • Lage bloeddruk: een typische nacht in de ER

  Lage bloeddruk: een typische nacht in de ER. Lees hoe de typische dag is voor een arts van de spoedeisende hulp.
 • Norepinephrine (geen merknaam)

  Geneesmiddeleninformatie op geen merknaam (norepinephrine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat te vermijden.
 • Hydrochloorthiazide en triamtereen (geen merknaam)

  Geneesmiddelinformatie over geen merknaam (hydrochloorthiazide en triamtereen) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Hydrochloorthiazide (geen merknaam)

  Geneesmiddelinformatie over geen merknaam (hydrochloorthiazide) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat moet worden vermeden.
 • Knoflook (geen merknaam)

  Geneesmiddeleninformatie op geen merknaam (knoflook) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat te vermijden.
 • Amlodipine (geen merknaam)

  Geneesmiddeleninformatie op geen merknaam (amlodipine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat u moet vermijden.
 • Clonidine (oraal) (Catapres, Kapvay)

  Foto's van clonidine (oraal) (Catapres, Kapvay), afdruk van medicijnen, bijwerkingen, gebruik, dosering, interactie voor de patiënt
 • Guanfacine (Intuniv, Tenex)

  Informatie over geneesmiddelen op Intuniv, Tenex (guanfacine) omvat afbeeldingen van medicijnen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat te vermijden.