Hersenen en zenuwstelsel

 • Dermatomen (kaart en locaties op de huid)

  Dermatomen zijn delen van de huid die gewaarwordingen ontvangen van sensorische zenuwen die het ruggenmerg verlaten. Sensorische zenuwen zorgen voor het gevoel van warmte, koude, pijn, enz. Er zijn 7 cervicale, 12 thoracale, 5 lumbale en 1 coccygale zenuw dermatomen. Artsen gebruiken dermatomen om ziekten en aandoeningen te diagnosticeren.
 • Ziekte van Alzheimer Medicijnen

  Informatiegeneesmiddelen voorgeschreven voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Voorbeelden zijn Aricept, Reminyl, Exelon, Cognex en Namenda (cholinesterase en NMDA-remmers). Gebruik, geneesmiddelinteractie en bijwerkingen zijn inbegrepen.
 • Meningitis bij volwassenen

  Krijg informatie over meningitis bij volwassenen. Meer informatie over oorzaken, symptomen, behandeling, diagnose, preventie en vaccinaties. Ontdek ook hoe meningitis wordt verspreid.
 • CNS (Anatomie van het centrale zenuwstelsel)

  Het centrale zenuwstelsel of CZS omvat de hersenen en het ruggenmerg. Het CNS is verantwoordelijk voor de beheersing van denkprocessen, beweging en zorgt voor sensatie door het hele lichaam.
 • Neuropatische pijn

  Neuropathische pijn (zenuwpijn) symptomen omvatten een stekende, pijnlijke, brandende, tintelende of prikkelende pijn in de voeten. Zenuwpijn kan diabetes, heupzucht of andere oorzaken hebben. Ontdek de definitie van zenuwpijn, symptomen en vind verlichting door behandeling en medicatie.
 • Tremors

  Informatie over de oorzaak en soorten trillen, zoals normale en abnormale tremoren. Essentiële tremor is de meest voorkomende tremor. Categorieën trillen omvatten rust, houding (actie), intentie (ataxisch) en rubraal.
 • Duizeligheid

  Duizeligheid heeft vele oorzaken, bijvoorbeeld zwangerschap, hoofdpijn, infecties van de sinussen, bij staan, angst, stress, depressie, lage of hoge bloeddruk en hartaandoeningen. Er zijn gerelateerde symptomen met duizeligheid en behandelingsopties.
 • Hoofdletsel (Brain Injury)

  Lees over de oorzaak en symptomen van een hoofdwond, zoals trauma, fracturen, bloedingen in de hersenen, hematoom en gesloten hoofdletsel. De behandeling is afhankelijk van het type hoofdletsel.
 • Aanvallen van noodgevallen

  Insluipen van noodsituaties kan levensbedreigend zijn. Meer informatie over de oorzaken, symptomen, diagnose en behandeling van noodgevallen bij een aanval.
 • Baclofen (Lioresal)

  Geneesmiddelinformatie over Lioresal (baclofen) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat te vermijden.
 • Fenytoïne (oraal) (Dilantin, Dilantin Infatabs, Dilantin Kapseals)

  Geneesmiddelinformatie over Dilantin, Dilantin Infatabs, Dilantin Kapseals (fenytoïne (oraal)) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Medische illustraties

  Zie een illustratie van en leer over de hypofyse, een structuur in de hersenen, in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Flauwte

  Flauwvallen of syncope kan worden veroorzaakt door hartproblemen, stress, milieusituaties, neurologische problemen, migraine en medicatie.
 • Beslaglegging

  Aanvallen worden veroorzaakt door abnormale elektrische activiteit in de hersenen. De worteltoestand kan epilepsie of een andere aandoening zijn. Leer hoe toevallen kunnen worden beheerst door medicatie en andere feiten.
 • Epilepsie

  Epilepsie wordt gekenmerkt door terugkerende aanvallen, die misfiren zijn van het elektrische systeem van de hersenen. Meer informatie over de definitie, symptomen, medicatie en oorzaken.
 • Cerebrale parese

  Wat is hersenverlamming (CP)? Deze aandoening verwijst eigenlijk naar een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen die de bewegingen, het evenwicht en de lichaamshouding van het lichaam beïnvloeden. Meer informatie over de levensverwachting van hersenverlamming, symptomen bij getroffen baby's en soorten aandoeningen waaronder spastisch, athetoid en ataxisch.
 • Guillain-Barre-syndroom

  Het Guillain-Barre-syndroom is een zenuwaandoening met onbekende oorzaken. Het is een acute en snel voortschrijdende ontsteking van de zenuwen die verlies van gevoel en spierzwakte veroorzaakt. Lees meer over het Guillian-Barre-syndroom.
 • Neuropathie

  Informatie over soorten neuropathie zoals diabetes, perifeer, optisch, craniaal, alcoholisch, enz. Symptomen zoals verlies van gevoel in de getroffen gebieden en behandelingsmedicijnen.
 • Restless Legs Syndrome (RLS)

  Restless legs syndrome (RLS) is een aandoening zonder bekende oorzaak. Secundaire RLS kan worden veroorzaakt door medische aandoeningen. Symptomen van RLS zijn jeuk, tintelende sensaties diep in de benen. Rusteloosheid - gang op de grond, wrijvende benen, woelen en draaien in bed.
 • Duizeligheid

  Lees meer over vertigo-kuren, behandeling, oorzaken, symptomen, oefeningen, diagnose, huismiddeltjes en meer. Ontdek wat u kunt doen om duizeligheid thuis te behandelen.