Cholesterol

 • Hoe cholesterol te verlagen

  Cholesterol zit van nature in het lichaam; echter, een dieet met veel vet en suiker; gebrek aan lichaamsbeweging, en obesitas dragen bij tot verhoogde LDL of
 • Atherosclerose (verharding van de slagaders)

  Meer informatie over verharding van de slagaders (arteriosclerose), een aandoening waarbij bloedvaten versmald raken door vet (cholesterol), mogelijk leidend tot een hartaanval en beroerte.
 • Hoge cholesterol

  Hoog cholesterol verhoogt uw risico op een hartaanval en beroerte. Er zijn geen symptomen van hoog cholesterol. Het wordt meestal gediagnosticeerd tijdens routinematige bloedtesten. Voedsel dat het cholesterolgehalte verhoogt, is schaaldieren, eigeel, vleeswaren zoals spek en gebakken producten met dierlijke vetten.
 • Omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren (Animi-3, Animi-3 met Vitamine D, Cardio Omega Voordelen)

  Geneesmiddelen Informatie over Animi-3, Animi-3 met Vitamine D, Cardio Omega Voordelen (omega-3 poly-onverzadigde vetzuren) omvat afbeeldingen van medicijnen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Triglyceriden

  Informatie over verhoogde triglyceriden en de triglyceridenbloedtest. Zoek uit welke behandelingen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld veranderingen in levensstijl en medicatie) om uw triglycerideniveaus te verlagen.
 • Cholesteroldiagrammen (wat de cijfers betekenen)

  Lees informatie over het begrijpen van uw cholesterol- en triglycerideniveaus. Cholesteroldiagrammen, ontdek wat uw cholesterolwaarden betekenen en wat ze zouden moeten zijn.
 • Hoog cholesterolmanagement

  Een hoog cholesterolgehalte stelt een persoon in gevaar voor een hartaanval of een beroerte. U kunt uw cholesterol op natuurlijke wijze verlagen met een dieet en lichaamsbeweging. Het eten van een gezond hart dieet, bijvoorbeeld, het mediterrane dieet bestaat uit gezonde vetten, veel groenten, fruit, bonen en linzen.
 • Cholesteroltest

  Een cholesteroltest meet het totale cholesterolgehalte in het lichaam van een persoon. Het is opgedeeld in gemakkelijk te lezen resultaten die totaal, HDL (goed) en LDL (slecht) cholesterol en triglyceriden omvatten. Je moet vasten voor een cholesteroltest, en cafeïne is niet toegestaan ​​totdat de test is voltooid.
 • Statines (Cholesterol drugs)

  Statines zijn een klasse geneesmiddelen die worden voorgeschreven om LDL (slecht) cholesterol te verlagen. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn spierpijn, pijn in de benen, braken en maagkrampen. Geneesmiddelen- en voedselinteracties, effectiviteit en de veiligheid van statines worden geboden.
 • Hoog cholesterol en kinderen

  Informatie over hoog cholesterolgehalte bij kinderen, wat het cholesterolgehalte van uw kind zou moeten zijn en hoe u het cholesterolgehalte van uw kind kunt verlagen door veranderingen in uw levensstijl, zoals dieet, lichaamsbeweging en meer.
 • Cholesterolverlagende medicatie

  Cholesterolverlagende medicijnen kunnen worden geassocieerd met bijwerkingen. Krijg een lijst met cholesterolverlagende medicijnen, waaronder statines, PCSK9-remmers, galzuurbindende harsen, cholesterolabsorptieremmers, nicotinezuurmiddelen en fibraten.
 • Niacine (nicotinezuur) (geen merknaam)

  Foto's van niacine (nicotinezuur) (geen merknaam), afdruk van medicijnen, bijwerkingen, gebruik, dosering, interactie voor de patiënt
 • Atorvastatin (Lipitor)

  Geneesmiddelinformatie over Lipitor (atorvastatine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Lovastatin (Altocor, Altoprev, Mevacor)

  Geneesmiddelinformatie over Altocor, Altoprev, Mevacor (lovastatine) omvat geneesmiddelenfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Simvastatine (Zocor)

  Geneesmiddelinformatie over Zocor (simvastatine) omvat geneesmiddelenfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Cholestyramine (Cholestyramine Light, Locholest, Locholest Light)

  Geneesmiddelen Informatie over Cholestyramine Light, Locholest, Locholest Light (cholestyramine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Ezetimibe (Zetia)

  Geneesmiddelinformatie over Zetia (ezetimibe) omvat geneesmiddelenfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, gebruiksaanwijzing, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Colesevelam (Colesevelam Hydrochloride, Welchol)

  Geneesmiddelen Informatie over Colesevelam Hydrochloride, Welchol (colesevelam) omvat geneesmiddelenfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat te vermijden.
 • Colestipol (Colestid, Colestid Flavored)

  Geneesmiddelen Informatie over Colestid, Colestid flavoured (colestipol) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Fluvastatine (Lescol, Lescol XL)

  Geneesmiddelinformatie over Lescol, Lescol XL (fluvastatine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.