Depressie

 • Lithium (geen merknaam)

  Geneesmiddeleninformatie op geen merknaam (lithium) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Kan depressie worden geactiveerd?

  Kan een moeilijke levensgebeurtenis, zoals een ernstige ziekte of de dood van een geliefde depressie veroorzaken? Ik weet dat klinische depressie te maken heeft met hersenchemie en een aantal fysieke oorzaken, maar het lijkt erop alsof gebeurtenissen buiten deze veranderingen op gang kunnen komen. Kan depressie worden geactiveerd?
 • Hoe lang is een episode van depressie?

  Mijn zoon is in de twintig en hij heeft depressies. Deze laatste leek eeuwig te duren - het is bijna een jaar geleden en ik kan hem niet bereiken, ondanks de behandeling met SSRI's en cognitieve gedragstherapie. Het is moeilijk om te voorkomen dat je wanhopig wordt, want er is geen einde in zicht. Hoe lang is een typische episode van depressie?
 • Antidepressiva

  Lees over de verschillende soorten medicijnen voor soorten depressie, zoals SSRI's, tricyclische antidepressiva, MAO-remmers, atypische antidepressiva en meer.
 • Depressie Symptomen en symptomen

  Verdriet, vermoeidheid en suïcidale gedachten zijn symptomen van depressie. Meer informatie over de symptomen en tekenen die verband houden met de verschillende soorten depressie.
 • Postpartum Depressie

  Ongeveer 10% -20% van de vrouwen ontwikkelt postpartum depressie na het krijgen van een baby. Leer de symptomen en tekenen herkennen en lees over behandelings- en ondersteuningsgroepen.
 • Seasonal Affective Disorder (SAD, Seasonal Depression)

  Seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) is een type depressie dat is gekoppeld aan de seizoenen van het jaar. Lees over de behandeling, symptomen, medicijnen en huismiddeltjes.
 • SSRI's en depressie

  Wat is een SSRI? Selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI's) zijn antidepressiva die de serotoninespiegel in de hersenen beïnvloeden. Zoek een lijst met SSRI-medicijnen, bijwerkingen, ontwenningsrisico's, stopzettingssyndroom, overdosis, werkingsmechanisme en hoe SSRI's werken.
 • Zelfmoordwaarschuwingen en -symptomen

  Kent u de waarschuwingssignalen of symptomen van iemand met zelfmoordgedachten? Ontdek hoe je met hulp kunt reageren wanneer je vermoedt dat iemand het risico loopt zijn eigen leven te leiden.
 • Sertraline (Zoloft)

  Geneesmiddelinformatie over Zoloft (sertraline) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, gebruiksaanwijzing, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Citalopram (CeleXA)

  Geneesmiddelinformatie over CeleXA (citalopram) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Paroxetine (Brisdelle, Paxil, Paxil CR)

  Geneesmiddelinformatie over Brisdelle, Paxil en Paxil CR (paroxetine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Quetiapine (SEROquel, SEROquel XR)

  Geneesmiddeleninformatie op SEROquel, SEROquel XR (quetiapine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Duloxetine (Cymbalta, Irenka)

  Geneesmiddelinformatie over Cymbalta, Irenka (duloxetine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Amitriptyline (Elavil, Endep, Vanatrip)

  Geneesmiddelinformatie over Elavil, Endep, Vanatrip (amitriptyline) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Trazodone (Desyrel, Desyrel Dividose, Oleptro)

  Geneesmiddelinformatie over Desyrel, Desyrel Dividose, Oleptro (trazodon) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Desipramine (Norpramin)

  Geneesmiddelinformatie over Norpramin (desipramine) bevat geneesmiddelenfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat u moet vermijden.
 • Imipramine (Tofranil, Tofranil-PM)

  Geneesmiddelinformatie over Tofranil, Tofranil-PM (imipramine) bevat geneesmiddelenfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Venlafaxine (geen merknaam)

  Geneesmiddeleninformatie op geen merknaam (venlafaxine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Bupropion (Aplenzin, Budeprion SR, Budeprion XL)

  Geneesmiddelinformatie over Aplenzin, Budeprion SR, Budeprion XL (bupropion) omvat geneesmiddelenfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat te vermijden.