Suikerziekte

 • Hemoglobine A1c-test (HbA1c)

  Hemoglobine A1c (HbA1c) is een vorm van hemoglobine. De HbA1c-test is een routinetest voor mensen met diabetes. Het normale bereik van HbA1c is minder dan 6% en meet de bloedsuikerspiegel gedurende een bepaalde periode. Het kan niet worden gebruikt voor dagelijkse bloedglucosetesten.
 • Diabetes (Type 1 en Type 2)

  Meer informatie over type 1 en type 2 diabetes symptomen, zoals vermoeidheid, gewichtsverlies, overmatige dorst of plassen, infecties en slechte wondgenezing, en veranderde mentale status. Lees over oorzaken, diagnose, complicaties, testen en behandelingsopties.
 • Diabetische oogziekte

  Meer informatie over diabetische oogziekten, een complicatie van diabetes. Symptomen van diabetische retinopathie omvatten wazig of wazig zicht, moeite met scherpstellen en nachtelijke schittering van naderende lichten. Leer hoe je diabetische oogziekten kunt voorkomen.
 • Hoge bloedsuiker (hyperglycemie)

  Meer informatie over hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie) bij mensen met diabetes. Symptomen zijn onder meer droge mond, dorst, wazig zien, vaak plassen, een droge huid en meer. Oorzaken, diagnose en behandelingsinformatie zijn ook opgenomen.
 • Type 2 diabetes

  Consumenteninformatie over type 2-diabetessymptomen zoals frequent urineren, dorst en uitdroging. Risicofactoren en oorzaken van diabetes zijn inactiviteit, oudere leeftijd, familiegeschiedenis, obesitas en vettige taille (appelvorm).
 • Kun je diabetes krijgen door te veel suiker te eten?

  Studies hebben aangetoond dat het verminderen van het gebruik van suikerhoudende dranken diabetes type 2 kan vertragen of voorkomen. Het drinken van 1-2 blikjes suikerhoudende dranken per dag verhoogde het risico op diabetes met 26% in vergelijking met mensen die geen gesuikerde dranken consumeerden.
 • Hoe worden glucosetolerantietests gebruikt om diabetes te diagnosticeren?

  De orale glucosetolerantietest is slechts een van de vele gebruikelijke maatregelen om diabetes te diagnosticeren, zowel type I als type II. Bij deze test wordt bloed afgenomen voor een nuchtere plasmaglucosetest en vervolgens bloed afgenomen voor een tweede glucosetest twee uur na het drinken van een specifieke zoete drank.
 • Diabetische noodsituatie

  Lees over de langetermijneffecten van diabetes op de gezondheid, waaronder oogziekten, voetziekten, hartziekten, nierziekten en meer.
 • Symptomen en tekenen van diabetes bij mannen en vrouwen

  Diabetes is een aandoening waarbij de alvleesklier niet genoeg insuline aanmaakt of te veel produceert. Vroege tekenen en symptomen van type 1 en type 2 diabetes bij mannen en vrouwen zijn vermoeidheid, droge mond, overmatige dorst en frequente infecties. Symptomen van diabetes die uniek zijn voor mannen zijn impotentie, verminderd libido en lage T. Symptomen die uniek zijn voor vrouwen zijn onder andere seksuele problemen, UTI's en PCOS.
 • Diabetesproblemen met reizen, ontbrekende insuline en voedsel

  Leer hoe u omgaat met diabetes-noodgevallen tijdens het reizen, wat u in uw handbagage kunt doen en ontbrekende oplossingen voor insuline.
 • Diabetische ketoacidose

  Diabetische ketoacidose (DKA) treedt op als het lichaam geen insuline bevat. Symptomen van diabetische ketoacidose zijn dorst, braken, verwarring, droge huid, droge mond, frequent urineren en meer.
 • Diabetische voetverzorging

  Lees meer over diabetische voetverzorging. Oorzaken van voetproblemen bij mensen met diabetes zijn schoeisel, zenuwbeschadiging, slechte bloedsomloop, trauma, infecties en roken.
 • Hypoglycemie (lage bloedsuikerspiegel)

  Meer informatie over hypoglycemie, een aandoening die het gevolg is van een lage bloedsuikerspiegel. Zoek oorzaken, symptomen (angst, nervositeit, zweten, honger, beven, zwakte, etc.) en behandeling.
 • Insulinereactie

  Informatie over insulinereactie (te lage bloedsuikerspiegels) van lichaamsbeweging, overgeslagen maaltijden of medicatiefouten. Symptomen zijn onder meer zweten, trillen, duizeligheid, honger, snelle hartslag en duizeligheid.
 • Insuline-resistentie

  Informatie over insulineresistentie, een aandoening veroorzaakt door het metabool syndroom, obesitas, zwangerschap, gebruik van steroïden, stress en / of infectie of ernstige ziekte. Meer informatie over symptomen, diagnose, huismiddeltjes, wanneer medische zorg te zoeken en preventie.
 • Aambei behandeling voor mensen met diabetes

  Sommige behandelingen voor aambeien zijn niet veilig voor mensen met diabetes. Lees meer over medicijnen en actuele medicijnen om aambeien veilig te behandelen als u ook diabetes hebt.
 • Diabetes: zorg voor uw diabetes op speciale tijden

  Leer hoe u voor diabetes kunt zorgen wanneer u ziek bent op het werk, op school of wanneer u niet thuis bent. Leer wat u moet doen als er zich een noodgeval of natuurramp voordoet, als u een zwangerschap plant en andere handige tips om uw diabetes onder controle te houden.
 • Roken maakt diabetes nog erger

  Lees meer over het verhoogde risico op ziekte en complicaties door roken en diabetes, zoals vroegtijdige dood, hartaandoeningen en nier- en oogbeschadiging.
 • Diabetische reactie

  Er zijn twee soorten diabetische reacties. Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) met een snel begin van symptomen en een hoge bloedsuikerspiegel (hyperglycemie) met een traag oplopende symptomen gedurende meerdere dagen.
 • Pioglitazon (oraal) (Actos)

  Geneesmiddelinformatie over Actos (pioglitazon (oraal)) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.