Spijsverteringsstoornissen

 • Hepatitis C (Hep C, HCV)

  Hepatitis C (hep C, HCV) is een infectie en ontsteking van de lever veroorzaakt door infectie door besmette naalden, bloedtransfusie of hemodialyse. Symptomen zijn onder meer donkere urine, licht gekleurde stoelgang, misselijkheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Behandeling, vaccin en informatie over de genezing voor hep C worden verstrekt.
 • Medische illustraties

  Bekijk een foto van en leer over de darmen in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Medische illustraties

  Zie een foto van en leer over de slokdarm, een deel van het maag-darmkanaal, in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Buikpijn (volwassenen)

  Lees over oorzaken van symptomen en behandeling van buikpijn bij volwassenen en wanneer u medische zorg moet zoeken voor buikpijn, zoals pancreatitis, diverticulitis, galblaasaandoening, leverziekte, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en meer.
 • Braken en misselijkheid

  Meer informatie over de vele oorzaken van braken en misselijkheid, waaronder voedselvergiftiging, virussen, duizeligheid, hoofdletsel, galblaasaandoening, appendicitis, migraine, hersentumoren en infecties. Behandelingen omvatten BRAT-dieet, OTC en voorgeschreven medicijnen.
 • Leverziekte (Symptomen, Tekenen, Anatomie en Functie)

  Informatie over de lever, het grootste vaste orgaan in het lichaam. Symptomen van leverziekte zijn bloeden, gemakkelijk blauwe plekken, oedeem, vermoeidheid en geelzucht.
 • Aambeien

  Informatie over aambeien en hun oorzaken zoals overbelasting tijdens een stoelgang, zwangerschap, leverziekte en aandoeningen die een verhoogde druk in de aambei aderen veroorzaken. Meer informatie over symptomen, behandelingen, soorten en medicijnen voor pijnverlichting.
 • Dysfagie (moeilijk slikken)

  Informatie over dysfagie (slikproblemen) veroorzaakt ziekten en aandoeningen met symptomen van milde tot ernstige slikmoeilijkheden.
 • Anatomie van het spijsverteringsstelsel

  Het spijsverteringsstelsel bestaat uit de mond en speekselklieren, slokdarm, maag, dunne darm en dikke darm. Foto's helpen bij het identificeren van elk orgel.
 • Constipatie (volwassenen)

  Wat veroorzaakt chronische obstipatie bij volwassenen? Hoe verlicht je constipatie? Onze medische experts leggen huismiddeltjes uit voor constipatie, andere symptomen van obstipatie, het wegwerken van obstipatie, voedsel dat constipatie veroorzaakt, medicatie voor obstipatie die werkt, en meer.
 • Appendicitis

  Meer informatie over appendicitis symptomen zoals: buikpijn, misselijkheid, braken, gebrek aan eetlust en koorts. Blindedarmontsteking wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als gastro-enteritis. Oorzaken, diagnose en behandeling worden ook besproken.
 • Cirrose (Lever, Symptomen, Stadia en Dieet)

  Cirrose van de lever is progressieve en chronische littekenvorming van de lever, veroorzaakt door hepatitisinfectie, alcoholisme of andere factoren. Meer informatie over symptomen, levensverwachting en andere feiten.
 • Acuut nierfalen

  Wat veroorzaakt acute nierfalen (nierfalen)? Leer de tekenen en symptomen van nierfalen, de stadia (stadia 3, 4 en 5), chronisch nierfalen en behandelingen voor nierfalen. Lees over de eerste tekenen van nierfalen, hoe dit te voorkomen, en hoe nierfalen voelt.
 • Gastritis (symptomen, dieet en behandeling)

  Gastritis wordt gedefinieerd als een ontsteking of irritatie van het slijmvlies van de maag. Symptomen zijn onder meer boeren, misselijkheid en braken, een opgeblazen gevoel en pijn in de bovenbuik. Een gastritis dieet bevat geen pittig, vet of gefrituurd voedsel.
 • Oesofagitis

  Informatie over soorten oesofagitis en oesofagitis symptomen zoals zuurbranden, zure reflux, keelpijn, heesheid, indigestie, slechte adem, oprispingen, pijn op de borst, en meer. Dieet- en behandelinformatie is inbegrepen.
 • Pepermunt (geen merknaam)

  Geneesmiddelinformatie op geen merknaam (pepermunt) omvat afbeeldingen van medicijnen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat te vermijden.
 • Geelzucht

  Informatie over geelzucht veroorzaakt zoals andere ziekten of aandoeningen (malaria, hepatitis, cirrose, drugs, kanker, enz.). Symptomen van geelzucht zijn gele verkleuring van de ogen en de huid, lichtgekleurde ontlasting en meer.
 • Diarree

  Diarree kan worden veroorzaakt door virussen (rotavirus, norovirus), bacteriën (voedselvergiftiging, E coli, salmonella, C diff), parasieten, darmaandoeningen, medicijnen (antibiotica) en voedselintolerantie of allergieën. De meeste gevallen van diarree kunnen thuis worden behandeld met natuurlijke remedies en vrij verkrijgbare medicijnen.
 • Gastro-enteritis (Maaggriep)

  De maaggriep of gastro-enteritis is een infectie van het maagdarmkanaal veroorzaakt door virussen (Norovirus), bacteriën en schimmels. Tekenen en symptomen zijn koorts, buikkrampen en een opgeblazen gevoel, diarree en braken. Behandeling voor de buikgriep omvat huismiddeltjes om symptomen van uitdroging en medicijnen om diarree, misselijkheid en buikpijn te behandelen te behandelen.
 • Maagzweer (Symptomen, Types, Oorzaken, Dieet, Behandeling)

  Maagzweren zijn zweertjes aan de binnenkant van een deel van het spijsverteringskanaal (slokdarm, maag, dunne darm -duodenum) veroorzaakt door een infectie met H. pylori of bepaalde medicijnen. Buikpijn is het meest voorkomende symptoom van een maagzweer. Pijn kan worden verlicht met huismiddeltjes en veranderingen in levensstijl. Geen specifiek dieet lijkt peptische ulcera te genezen, maar het bijhouden van een voedingsdagboek kan helpen om voedingsmiddelen te identificeren die de symptomen verergeren.