Oor, neus en keel

 • Strep Throat

  Lees over keelontsteking, een besmettelijke ziekte veroorzaakt door infectie met streptokokken bacteriën. Strep keel symptomen variëren van kinderen tot volwassenen en kunnen koorts, pijn, roodheid en zwelling van de keel en amandelen omvatten.
 • Oorbuizen

  Lear over oorbuischirurgie, wat te verwachten vóór, tijdens en na de operatie. Oorinfecties is een van de meest voorkomende infecties bij kinderen.
 • Gehoorverlies

  Er zijn twee soorten symptomen van gehoorverlies, geleidend en perceptief. Geleidende oorzaken zijn obstructies, perforatie en oorinfecties. Sensorineurale oorzaken zijn trauma, medicijnen, ziekten en aandoeningen. Krijg informatie over de behandeling.
 • Tinnitus (rinkelen, klikken, in de oren)

  Tinnitus is geen ziekte, het is een probleem waarbij een persoon aan één of aan beide oren hoort klikken, zoemen, zwiepen of rinkelen. De aandoening kan worden veroorzaakt door medicijnen, tumoren, oortrauma, blootstelling aan harde geluiden en het syndroom van Meniere. De geluiden uit het oor kunnen zo hinderlijk zijn dat het de levenskwaliteit van de persoon beïnvloedt. Er zijn behandelingen voor symptomen van tinnitus.
 • Earache (oorpijn)

  Earache en oorpijn worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan ziekten en aandoeningen, bijvoorbeeld oorzaken zoals zwemmeroor, middenoorinfecties en TMJ. Symptomen van oorpijn zijn pijn in het oor, koorts, hoofdpijn of vloeistof die uit het oor lekt. Natuurlijke en huismiddeltjes voor oorpijn of oorpijn omvatten warme kompressen, OTC pijnstillers, luchtbevochtigers en etherische oliën.
 • Oorinfectie

  Lees meer over oorinfecties en wat u moet doen als u niet in de buurt van medische hulp bent. Infectiesymptomen zijn oorpijn, gehoorverlies, piepgeluiden, afscheiding uit het oor en meer.
 • Oorsmeer (overtollige opbouw en verstopping)

  Overtollige vorming van oorsmeer en verstoppingen kunnen symptomen van oorsemping, gehoorverlies en duizeligheid veroorzaken. Thuismiddeltjes en OTC-oordruppels kunnen meestal overtollig oorsmeer kwijtraken zonder medische hulp in te roepen. Sommige gevallen van oorsmeerblokkering of impactie kunnen echter medische zorg vereisen.
 • Zwemmer's oor (symptomen, behandeling, natuurlijke remedies, preventie)

  Zwemmer's oor (otitis externa) is een ontsteking of een infectie van het uitwendige oor. Oorpijn is het meest voorkomende symptoom van zwemmer's oor. Andere symptomen zijn oorsuizen, koorts of drainage uit het oor. Home remedies en vrij verkrijgbare medicijnen kunnen oorpijn en andere symptomen van zwemmer's oor helpen. Als een infectie de oorzaak is van het oor van de zwemmer, kunnen antibiotica als remedie worden voorgeschreven.
 • Perforated Eardrum (Ruputured Eardrum)

  Een geperforeerd of gescheurd trommelvlies kan door een verscheidenheid aan dingen worden veroorzaakt. Het meest voorkomende symptoom is oorpijn. Andere symptomen zijn duizeligheid, oorsuizen en gehoorveranderingen. De meeste gevallen van gescheurd trommelvlies hebben geen medische zorg nodig.
 • De ziekte van Menière

  Wat is de ziekte van Menière? De ziekte van Menière is een syndroom waarbij je episodes van draaiende duizeligheid (gevoel van draaien in de kamer), gehoorverlies en oorsuizen (oorsuizen) ervaart.
 • Azijnzuur (otic) (Acetasol, Vasotate, Vosol)

  Geneesmiddelen Informatie over acetasol, vasotaat, vosol (azijnzuur (otic)) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat te vermijden.
 • Carbamideperoxide (otic) (Auraphene-B, Auro Ear Drops, Carbamide Peroxide Otic)

  Geneesmiddelen Informatie over Auraphene-B, Auro Oordruppels, Carbamide Peroxide Otic (carbamide peroxide (otic)) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Ciprofloxacine otic (Cetraxal, Otiprio)

  Geneesmiddeleninformatie over Cetraxal, Otiprio (ciprofloxacine-otic) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat te vermijden.
 • Ciprofloxacine en dexamethason otic (Ciprodex)

  Geneesmiddelinformatie over Ciprodex (ciprofloxacine en dexamethason-otic) omvat geneesmiddelfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat u moet vermijden.
 • Ciprofloxacine en hydrocortison (otic) (Cipro HC)

  Geneesmiddelinformatie over Cipro HC (ciprofloxacine en hydrocortison (otic)) omvat geneesmiddelenfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Azijnzuur en aluminiumacetaat otic (Borofair, Domeboro Otic, Star-Otic)

  Geneesmiddelinformatie over Borofair, Domeboro Otic, Star-Otic (azijnzuur en aluminiumacetaat otic) omvat geneesmiddelfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat te vermijden.
 • Azijnzuur en hydrocortison (otic) (Acetasol HC, Earsol-HC, Oticot HC)

  Geneesmiddelinformatie over Acetasol HC, Earsol-HC, Oticot HC (azijnzuur en hydrocortison (otic)) omvat geneesmiddelfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosis en wat te vermijden.
 • Ofloxacin otic (Floxin Otic, Floxin Otic Singles)

  Geneesmiddelinformatie over Floxin Otic, Floxin Otic Singles (ofloxacine otic) omvat geneesmiddelfoto's, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, gebruiksaanwijzing, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Medische illustraties

  Bekijk een foto van en leer over ooranatomie in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Perforated Eardrum (Ruputured Eardrum) Onderwerpshandleiding

  Een geperforeerd of gescheurd trommelvlies kan door een verscheidenheid aan dingen worden veroorzaakt. Het meest voorkomende symptoom is oorpijn. Andere symptomen zijn duizeligheid, oorsuizen en gehoorveranderingen. De meeste gevallen van gescheurd trommelvlies hebben geen medische zorg nodig.