Oog & visie

 • Ooglidontsteking (Blefaritis)

  Blefaritis is ooglidirritatie veroorzaakt door oogallergieën, infectie of kanker. Roodheid, jeuk, tranen en wazig zien zijn symptomen en tekenen. De behandeling omvat oogdruppels en zalven.
 • Sty (Stye)

  Een oogkist (stye) is een infectie van het ooglid, die het gevolg is van een verstopte olieklier. Meer informatie over andere oorzaken, symptomen, medicijnen, behandeling, huismiddeltjes, besmettelijkheid en hoe toekomstige problemen te voorkomen. En zie foto's.
 • Oogpijn

  Oogpijn heeft vele oorzaken, tekenen, symptomen en behandelingen. Het wordt ook beschreven als pijn achter het oog, pijn in de oogkas, of schiet- of stekende pijn in het oog. Hoofdpijn, migraine en sinusitis kunnen veel voorkomende oorzaken van oogpijn zijn.
 • Cromolyn sodium (oftalmic) (Crolom, Opticrom)

  Geneesmiddelinformatie over Crolom, Opticrom (natriumcrohnolyn (oftalmisch)) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Iritis

  Iritis is een ontsteking van de iris veroorzaakt door oogtrauma, spondylitis ankylopoetica, herpes, sarcoïdose en de ziekte van Lyme. Lees over symptomen, prognose en behandeling.
 • Oogziekten en aandoeningen

  Bekijk een foto van en leer over glaucoom, een oogaandoening die verband houdt met verlies van gezichtsvermogen, in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Pinkeye (conjunctivitis)

  Pinkeye is roodheid van het wit van de ogen. Meer informatie over symptomen van pinkeye (conjunctivitis), huismiddeltjes, behandelingsopties en oorzaken.
 • Zwart oog

  Lees over oorzaken van een zwart oog (zoals een neus- of ooglap, procedures voor cosmetische chirurgie, hoofdletsel, allergische relaties) en hoe u de verwonding kunt behandelen.
 • Acute hoeksluiting glaucoom

  Lees over acute sluiterglaucoom tekenen, symptomen, diagnose, risicofactoren, chirurgie en behandeling. Een plotselinge toename van de intraoculaire druk (IOP) veroorzaakt scherpe glaucoom met gesloten hoeken.
 • Adult Glaucoma Suspect

  Glaucoma is meestal hoge druk in het oog die de oogzenuw beschadigt en kan resulteren in blijvend verlies van het gezichtsvermogen. Lees meer over de criteria voor diagnose en risicofactoren voor glaucoom.
 • Amblyopie (Lazy Eye)

  Amblyopie, of lui oog, is wanneer een oog zwakker is dan het andere oog. Lui oog kan worden veroorzaakt door scheelzien, cataract, verziendheid, bijziendheid of astigmatisme. Krijg de feiten over amblyopie en lees over behandeling en prevalentie.
 • Angle Recession Glaucoma

  Angle recession glaucoma is een vorm van traumatisch glaucoom. Lees meer over glaucoombehandeling, symptomen en diagnose van hoekrecessie. Leer het mechanisme achter glaucoom van de hoek recessie en hoe traumatisch oogletsel te voorkomen.
 • Anatomie en fysiologie van het oog

  Hoewel het oog klein is, slechts ongeveer 1 inch in diameter, heeft het een zeer belangrijke functie - het gezichtsvermogen. Meer informatie over de anatomie en fysiologie van het oog en foto's van de ooganatomie.
 • Kun je Macula-degeneratie omkeren?

  De prognose voor leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) is zeer variabel. Hoe vroeger de aandoening wordt behandeld, hoe groter de kans op succes.
 • Hoe lang duurt het om blind te gaan van Glaucoma?

  Hoewel glaucoom niet kan worden genezen, kan het worden bestreden. Mensen met glaucoom moeten regelmatig oogonderzoek hebben en moeten meestal de rest van hun leven doorgaan met de behandeling.
 • Hoe lang duurt het om een ​​cataract te verwijderen?

  De daadwerkelijke verwijdering van de bewolkte lens duurt in de meeste gevallen ongeveer 20-30 minuten.
 • Is het pijnlijk om staar te verwijderen?

  Hoewel bij staaroperaties geen aanzienlijke hoeveelheid pijn optreedt, worden medicijnen gebruikt om uw comfort te maximaliseren. Hoewel u enig ongemak zult ervaren, ervaren de meeste patiënten geen significante pijn na een operatie; als u een verminderd zicht of aanzienlijke pijn ervaart, dient u onmiddellijk contact op te nemen met uw oogarts.
 • Wat zijn de eerste tekenen van maculaire degeneratie?

  Er zijn geen uiterlijk zichtbare tekenen van AMD in het oog. Een oogarts zal AMD-symptomen kunnen zien door het netvlies met speciale apparatuur te onderzoeken. De tekenen kunnen onregelmatige pigmentatie, geelachtige afzettingen en vocht en / of bloed in of onder het netvlies omvatten.
 • Wat gebeurt er als je geen staar krijgt verwijderd?

  Stresen die onbehandeld blijven, kunnen uiteindelijk leiden tot verlies van volledig zicht. Gelukkig is staaroperatie bij cataract routine en veel voorkomend. De procedure duurt ongeveer 30 minuten en postoperatieve pijn en ongemak is minimaal.
 • Wat is het eerste teken van glaucoom?

  In de meeste gevallen is vroege detectie de beste preventie voor glaucoom. Als dit vroegtijdig wordt gedetecteerd, kan verlies van gezichtsvermogen en blindheid worden voorkomen. Iedereen ouder dan 20 jaar moet een screening op glaucoom hebben.