Eerste hulp en blessures

 • Liesbreuk

  Lees meer over hernia-pijn, soorten hernia's, operaties, chirurgische complicaties en behandeling. Leer de tekenen en symptomen van hernia's bij mannen, vrouwen en kinderen. Er treedt een hernia op wanneer de inhoud van een lichaamsholte uit hun gebruikelijke omhullingsgebied steekt.
 • Brown Recluse Spider Bite

  Bekijk foto's en leer over brown recluse spider bite en symptomen zoals ernstige pijn, jeuk, misselijkheid, braken, koorts en spierpijn. Brown recluse spider bite distributie gebieden, gewoonten, gedrag en behandeling is ook opgenomen in de informatie.
 • Black Widow en Brown Recluse Spider Bite

  Lees meer over hoe je een zwarte weduwespin of bruine kluizenaar-spinnenbeten in de wildernis beheert. Symptomen zijn onder meer gevoelloosheid, tintelingen, huiduitslag, misselijkheid, braken, krampen, buikpijn en ademhalingsmoeilijkheden.
 • Spierpijn

  Spierspanning of spiertrekkracht of zelfs een spiertrauma impliceert schade aan een spier of aanhechtende pezen. Lees over herstel van spierspanning, huismiddeltjes, behandeling, oorzaken, risicofactoren en symptomen.
 • Neck Strain

  Het deel van de wervelkolom dat zich in de nek bevindt, wordt de cervicale wervelkolom genoemd. Dat is de plaats voor verwondingen die bekend staat als nekpijn. Lees over behandeling, preventie, prognose, hersteltijd en symptomen.
 • Punctie Wond

  Een prikwond kan worden veroorzaakt door splinters, scherpe voorwerpen zoals spijkers, pinnen of glas. Doorboorde wonden kunnen geïnfecteerd raken als ze niet goed worden behandeld. Vaak is een tetanus booster shot noodzakelijk voor een punctie wond.
 • Schok

  Medische shock kan het gevolg zijn van koolmonoxidevergiftiging, congestief hartfalen, ingestorte longen, hartaanval, bloedarmoede, uitdroging en meer. Soorten shock omvatten: hypovolemische, cardiogene, neurogene, hypoglycemische shock en hyperglycemie.
 • Wonden (Zorg)

  Wonden en wondverzorgingstypen, oorzaken, symptomen en behandelingsopties zijn afhankelijk van het type en de timing van een wond. Oppervlakkige wonden kunnen over het algemeen thuis worden behandeld.
 • Burns

  Brandwonden: foto's en informatie over brand- symptomen en behandelingen in de eerste, tweede en derde graad. Hoe een brandwond moet worden behandeld en hoe brandwonden, mate van brandwonden, handbehande- ling, brandwonden ook moeten worden behandeld
 • Black Widow Spider Bite

  De zwarte weduwe is ongeveer een centimeter lang en symptomen van bijten omvatten buikpijn, misselijkheid, braken, flauwvallen, duizeligheid, pijn op de borst, zwakte en tremor.
 • Eerste hulp

  Als u thuis, op het werk, op de weg of tijdens het spel gewond bent geraakt, wilt u weten dat uw eerste EHBO-doos voor de behoeften is voorbereid. Lees meer over eerste hulpbenodigdheden en ontdek welke stappen u kunt nemen om branden, accidentele vergiftiging en uitglijden en vallen rond het huis te voorkomen.
 • Verstikking

  Leer hoe je iemand kunt helpen die stikt, wat een medisch noodgeval is. Als het niet wordt behandeld, kan verstikking leiden tot de dood. Oorzaken bij volwassenen zijn objecten zoals voedsel. Bij kinderen kan verstikking worden veroorzaakt door voorwerpen zoals voedsel, munten, kiezels, spelden, knikkers en vele andere kleine voorwerpen. Leer hoe je iemand in deze noodsituatie kunt helpen.
 • Bloeden

  Leer hoe u kleine en grote bloedingsepisodes kunt herkennen als gevolg van een blessure. Informatie over het evalueren van een bloedingverwonding en wanneer een arts moet worden gezocht.
 • Cyanide vergiftiging

  Cyanidevergiftiging kan worden veroorzaakt door bronnen zoals het roken van sigaretten, rookinhalatie door branden, chemische stoffen op de werkplek, planten, abrikozenkuilen en zelfmoordpogingen. Tekenen en symptomen van cyanidevergiftiging zijn onder meer Bizar gedrag, overmatige slaperigheid, buikpijn, misselijkheid en braken. Cyanide-vergiftiging vereist onmiddellijke medische behandeling.
 • Elektrische schok (oorzaken, behandeling, nawerkingen)

  Een elektrische schok kan leiden tot een lichte of ernstige verwonding van een persoon. Symptomen van een elektrische schok zijn brandwonden, pijn op de borst, kortademigheid. Een elektrische schok kan leiden tot hartstilstand en overlijden.
 • Hiatal Hernia

  Informatie over hiatale hernia veroorzaakt door obesitas, hoesten, obstipatie, roken, slechte houding en zwaar tillen. Behandeling voor hiatale hernia omvatten medicatie of chirurgie.
 • Botbreuk (gebroken bot)

  Lees over botbreuk (gebroken botten). De meest voorkomende gebroken botten zijn stressfracturen, ribfracturen, schedelfracturen, heupfracturen en fracturen bij kinderen. Oorzaken variëren en de behandeling is afhankelijk van het type fractuur.
 • Been pijn

  Meer informatie over de oorzaken van pijn in de benen, zoals trauma, fracturen, bloedstolsels, verstuikingen, verrekkingen, bloedingen en vaatziekten. Lees over de behandeling, diagnose en bijbehorende symptomen en symptomen.
 • Zonnesteek

  Een hitteberoerte is een aandoening waarbij de vitale systemen van zelfregulering van het lichaam stoppen wanneer het lichaam ongeveer 104 F bereikt. Een hitteberoerte is een ernstige medische noodsituatie. Symptomen van een hitteberoerte zijn overvloedig zweten, veranderde mentale toestand en hoge lichaamstemperatuur.
 • Oververhitting

  Warmte-uitputting is een toestand waarin het lichaam van een persoon oververhit is geraakt. Het kan worden veroorzaakt door sporten of werken in extreem warme omstandigheden of door blootstelling aan hitte en zon. Hitte-uitputting symptomen zijn misselijkheid, braken, hoofdpijn en spierkrampen. Behandeling voor hitte-uitputting omvat eerste hulp en het bezoeken van een arts of een spoedbehandeling. Preventietips voor hitte-uitputting zijn onder meer het vermijden van zonnebrand, drinken van verloren gegane vloeistoffen en het vermijden van activiteiten bij langdurige hitte.