Topic guide

 • Hemoglobine

  Informatie over lage en hoge hemoglobinewaarden in het bloed. Meer informatie over normale hemoglobineniveaus en hoe hoge of lage waarden bloedarmoede, kanker, longaandoeningen kunnen veroorzaken, duiden op doping in het beenmerg en meer. Meer informatie over verwant hemoglobine S (sikkelcelanemie), hemoglobine A1c en thalassemie.
 • Hik

  Informatie over hik veroorzaakt als te snel eten, te veel drinken, medicijnen en medische aandoeningen. Er zijn verschillende huismiddeltjes om van de hik af te komen.
 • Blaascontrole Medicijnen

  Mensen die problemen hebben met de blaascontrole hebben moeite om de urinestroom uit de blaas te stoppen. Dit probleem wordt ook wel urine-incontinentie genoemd. Lees over medicijnen voor blaascontrole.
 • Urine-incontinentie

  Urine-incontinentie is het onvrijwillig verlies van urine. Lees over oorzaken, symptomen, types, behandeling en medicijnen voor urine-incontinentie.
 • Urineweginfectie (UTI)

  Urineweginfecties (UTI's) veroorzaken symptomen en verschijnselen zoals brandend urineren, troebele urine met een sterke geur, frequent urineren en urinaire urgentie. Meer informatie over behandeling, huismiddeltjes en preventie.
 • Trombocytopenie (laag aantal bloedplaatjes)

  Informatie over trombocytopenie (lage bloedplaatjesaantallen) veroorzaakt medicatie (bijvoorbeeld heparine), virale infecties, alcoholmisbruik, kankers en reumatologische aandoeningen. Symptomen, diagnose en behandelopties zijn beschikbaar.
 • Coma

  Informatie over coma, oorzaken zoals hersenletsel, zwelling van de hersenen, zuurstofgebrek in de hersenen, beroerte, diabetescomplicaties, overdosis drugs en vergiften.
 • Complete bloedtelling (CBC)

  Lees meer over een volledige bloedtelling (CBC) bloedtest, een van de meest geordende bloedonderzoeken. Een CBC kan om verschillende redenen worden besteld en kan helpen bij het diagnosticeren van kanker, leukemie, bloedarmoede en lymfoom. Leer hoe deze test helpt bij verschillende vormen van medische behandeling.
 • Anemie

  Meer informatie over symptomen van bloedarmoede, behandeling en oorzaken zoals slechte voeding, bloedende zweren, kanker, ijzertekort, nierziekte, zwangerschap, alcoholisme, beenmergproblemen en meer.
 • Perifere vasculaire aandoeningen (PVD)

  Perifere vasculaire ziekte (perifere arterieziekte of PVD) is een ziekte die vernauwing van bloedvaten naar het lichaam veroorzaakt (behalve de hersenen en het hart). Symptomen kunnen zijn: bilpijn, tintelingen in de benen en pijn in de benen tijdens het lopen. Veranderingen in levensstijl, medicatie en chirurgie zijn behandelingen voor PVD.
 • Ultrageluid

  Informatie over echografie (echografie, Doppler-onderzoek) en technieken die worden gebruikt om interne structuren en organen in het lichaam, inclusief de foetus tijdens de zwangerschap, te diagnosticeren en te onderzoeken. Transvaginale echografie is een type test dat wordt gebruikt om organen in het bekkengebied te visualiseren.
 • Miskraam

  Hoe ziet een miskraam (spontane abortus) eruit? Miskraam wordt geleverd met veel tekenen en symptomen, zoals vaginale bloedingen (niet-spotten), buikpijn en krampen. Leer hoe een miskraam aanvoelt, oorzaken van een miskraam, hoe lang het duurt, en zwangerschap na een miskraam.
 • Magnetic Resonance Imaging (MRI)

  Magnetic resonance imaginge (MRI) is een type scan dat doorsnedeafbeeldingen van weefsels van het lichaam produceert, inclusief de hersenen, de buik, de borst, ledematen, het bekkengebied, enz.
 • Cardiopulmonaire reanimatie (reanimatie)

  Leer hoe u reanimatie (cardiopulmonaire reanimatie) kunt uitvoeren. Reanimatie voor volwassenen, baby's en kinderen varieert, dus ontdek hoe u een leven kunt redden door reanimatie te leren.
 • Pernicieuze anemie (vitamine B12-deficiëntie)

  Informatie over pernicieuze anemie (vitamine B12-tekort) veroorzaakt door bepaalde auto-immuunziekten. Symptomen van vermoeidheid en kortademigheid komen het meest voor. Meer informatie over oorzaken, diagnose, test, behandeling en preventie.
 • Sikkelcelziekte

  Sikkelcelanemie is de meest voorkomende erfelijke bloedaandoening bij zwarte Amerikaanse en zwarte Afrikanen. Een ernstige aanval, bekend als sikkelcelcrisis, kan pijn veroorzaken omdat bloedvaten kunnen worden geblokkeerd of de defecte rode bloedcellen organen van het lichaam kunnen beschadigen.
 • Polycythemia

  Krijg informatie over polycythemia behandeling, oorzaken, levensverwachting, definitie en symptomen. Meer informatie over polycythemia rubra vera en secundaire polycytemie.
 • Epiglottitis

  Epiglottitis is een medisch noodgeval. Symptomen zijn onder meer moeite met ademhalen, kwijlen, problemen met spreken, een hoog toongeluid bij ademhalen, snelle ademhalingen en naar voren leunen om te ademen.
 • Recept Medicijnen

  Informatie over receptplichtige en vrij verkrijgbare medicijnen (OTC). Leer het verschil tussen generieke versus merknamen, hoe een online apotheek te kiezen, hoe u uw medicatie veilig kunt weggooien en meer informatie over het veilig nemen van voorgeschreven medicijnen.