Hart gezondheid

 • Plotselinge hartstilstand

  Informatie over plotselinge hartstilstandoorzaken zoals hartritmestoornissen, drugsmisbruik, hartaandoeningen, hartaanvallen, hoge bloeddruk en meer.
 • Hartaanval

  Lees over symptomen van een hartaanval (myocardinfarct) bij mannen of vrouwen, tekenen, oorzaken, risicofactoren, behandeling, hersteltijden, preventie en meer.
 • Aorta-aneurysma

  Lees meer over symptomen van aorta-aneurysma (abdominaal en thoracaal), zoals duizeligheid, pijn op de borst, rugpijn en misselijkheid of braken. Sommige risicofactoren voor deze levensbedreigende aandoening zijn leeftijd, geslacht (mannelijk), hoge bloeddruk en diabetes.
 • Aritmieën (hartritmestoornissen)

  Aritmieën zijn aandoeningen van het hartritme. Symptomen van een aritmie zijn hartkloppingen, duizeligheid, kortademigheid en pijn op de borst of ongemak. Er zijn verschillende soorten en oorzaken van aritmieën. Behandeling is afhankelijk van de oorzaak.
 • Cardiomyopathie

  Informatie over cardiomyopathie, een ziekte van de hartspier. De meest voorkomende symptomen zijn kortademigheid, pijn op de borst en vermoeidheid. Er zijn verschillende oorzaken van cardiomyopathie. Typen, diagnose, behandeling en prognose-informatie wordt verstrekt.
 • Congestief hartfalen

  Congestief hartfalen is een aandoening waarbij het hart niet genoeg bloed en zuurstof naar de weefsels van het lichaam kan pompen. Symptomen zijn hoest, kortademigheid en problemen met ademhalen; vooral tijdens het liggen. Er is geen remedie, maar er zijn medische therapieën, dieetplannen en veranderingen in levensstijl die de symptomen kunnen verlichten en de progressie van de ziekte kunnen vertragen.
 • Atriale fibrillatie (AFib)

  Meer informatie over atriale fibrillatie (A fib), een snel, onregelmatig hartritme met symptomen zoals hartkloppingen, pijn op de borst, kortademigheid en lage bloeddruk. AFib wordt veroorzaakt door hartaandoeningen, leeftijd, hoge bloeddruk en meer.
 • Bloedproppen

  Informatie over oorzaken van bloedstolsels zoals hoge bloeddruk, roken, diabetes, hormoontherapie, anticonceptiepillen, chemische factoren en operaties. Symptomen van een bloedstolsel zijn warmte, roodheid, pijn en zwelling.
 • Elektrocardiogram (ECG, EKG)

  Het elektrocardiogram (ECG of EKG) is een diagnostisch hulpmiddel dat de elektrische activiteit van het hart meet en registreert. Lees meer over de voorwaarden die met deze test kunnen worden gediagnosticeerd.
 • Medische illustraties

  Zie een illustratie van en leer over de aorta, de grootste slagader in het lichaam, in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Medische illustraties

  Bekijk een foto van en leer over het hart, de pomp die bloed aan de rest van het lichaam levert, in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Pijn op de borst

  Pijn op de borst kan worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen, waarvan sommige mogelijk levensbedreigend kunnen zijn. Lees over de oorzaken en symptomen van pijn op de borst aan de linker- en rechterkant, tijdens het ademen, na het eten en in het midden van de borstkas. Leer hoe pijn op de borst bij vrouwen verschilt van pijn op de borst bij mannen.
 • Angina

  Lees over angina pectoris (pijn op de borst) veroorzaakt door hartaandoeningen, coronaire arteriële spasmen of andere aandoeningen. Risicofactoren zijn onder meer hoge bloeddruk, roken, diabetes, hoog cholesterolgehalte, familiegeschiedenis, veroudering, een zittende levensstijl en stimulerend gebruik.
 • Beroerte

  Lees over symptomen van een beroerte zoals duizeligheid, plotselinge hoofdpijn, zwakte in een arm of been aan dezelfde kant, zwakte in de spieren van het gezicht, moeite met spreken en problemen met het gezichtsvermogen. Lees over herstel van beroerte, types, tekenen, behandeling, oorzaken en meer.
 • Hartziekte

  Consumenteninformatie over coronaire hartziekten (CHD), ook wel coronaire hartziekte genoemd. Symptomen van hartziekten zijn pijn op de borst of angina, kortademigheid, hartkloppingen en duizeligheid. Oorzaken zijn onder meer erfelijkheid, overgewicht, hoog cholesterol, roken en een vetrijk dieet. Informatie over medicijnen, voeding en andere veranderingen in levensstijl om de progressie van hartziekten te voorkomen of te stoppen, wordt verstrekt.
 • Medische illustraties

  Bekijk een foto van en leer over bloedstolsels, een mogelijke factor in hartaanvallen en beroertes, in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Oedeem (symptomen, typen, behandeling, foto's)

  Oedeem is zwelling van een deel van het lichaam als gevolg van vochtophoping in de weefsels. Perifeer oedeem is het meest voorkomende type oedeem en beïnvloedt de armen, benen, voeten en enkels. Behandeling en prognose voor oedeem hangen af ​​van de oorzaak.
 • Nitroglycerine (transdermaal) (Deponit, Minitran, Nitrek)

  Geneesmiddelinformatie over Deponit, Minitran, Nitrek (nitroglycerine (transdermaal)) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Hartkloppingen (oorzaken, tijdens de zwangerschap, symptomen, behandeling)

  Hartkloppingen zijn een symptoom van een andere aandoening zoals atriale fibrillatie. Oorzaken van hartkloppingen zijn angst, zwangerschap, menopauze, hartziekte, stimulerende middelen, medicijnen en stress. Hartkloppingen kunnen symptomen van pijn op de borst, zweten, misselijkheid en braken veroorzaken. Sommige soorten hartkloppingen zijn dodelijk. Behandeling is afhankelijk van de oorzaak.
 • Prasugrel (effient)

  Geneesmiddelinformatie over effient (prasugrel) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.