Infecties

 • Hepatitis B (HBV, Hep B)

  Meer informatie over hepatitis B-virale (HBV, Hep B) leverziekte. Overdracht van het virus gebeurt via bloed, sperma, speeksel, een beschadigde huid rond de mond, geslachtsdelen of rectum. Symptomen, diagnose, behandeling en preventie-informatie zijn inbegrepen.
 • Enterovirus (niet-polio enterovirusinfectie)

  EV-D68 veroorzaakt symptomen en symptomen zoals hoest, huiduitslag en ademnood. Lees over de behandeling, preventie en prognose van niet-polio enterovirus infecties zoals enterovirus D68.
 • Hepatitis B-behandeling

  Lees meer over hepatitis B-behandelingen met medicijnen zoals nucleoside / nucleotide-analogen en interferonen. Veiligheid, bijwerkingen, waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen, dosering en veiligheid tijdens de zwangerschap zijn opgenomen in de informatie.
 • Hepatitis A (HAV, Hep A)

  Meer informatie over hepatitis A (HAV, Hep A), ontsteking van de lever veroorzaakt door een infectie door blootstelling aan medicijnen, alcohol, chemicaliën, vergiften of stoornissen van het immuunsysteem. Symptomen van Hep A worden ontwikkeld tussen 2 en 6 weken na infectie.
 • Bloedvergiftiging

  Meer informatie over symptomen van sepsis (bloedinfectie), oorzaken, behandeling, prognose en preventie. Oorzaken van sepsis zijn longontsteking en urineweginfectie. Mensen die septisch zijn, zijn in shock. Zoek uit of sepsis besmettelijk is.
 • Chagas Disease (Amerikaanse trypanosomiasis)

  Een parasiet genaamd Trypanosoma cruzi veroorzaakt de ziekte van Chagas. T. cruzi wordt doorgegeven aan de mens via de ontlasting van bloedzuigende soorten triatomine bug (kissing bug). Lees over de behandeling, symptomen en diagnose.
 • Coxsackievirus

  Krijg informatie over de diagnose, behandeling en preventie van coxsackievirus-infectie (Enterovirus). Ongewassen handen verspreiden het virus, dat symptomen veroorzaakt zoals uitslag, keelpijn en hand-, voet- en mondziekte.
 • Gezwollen lymfeklieren

  Lees over gezwollen lymfeklieren (knopen) in de nek, liezen en andere locaties. Hoe weet je of je gezwollen lymfeklieren hebt? Hoe vermindert u de zwelling van lymfeklieren? Hoe lang duurt het voordat gezwollen lymfeklieren verdwijnen?
 • Tuberculose

  Lees over de geschiedenis van tuberculose (tbc), de symptomen, oorzaken, diagnose, behandeling, testen en preventie-informatie. TBC is een luchtziekte veroorzaakt door de bacteriën Mycobacterium tuberculosis en Mycobacterium bovis.
 • Bacteriële pneumonie

  Meer informatie over oorzaken, symptomen en behandelingen van bacteriële pneumonie. Deze longinfectie veroorzaakt hoesten, koorts, kortademigheid en pijn op de borst.
 • Zika Virus

  Lees over landen met Zika-virusuitbraken, lees meer over reisvoorzorgsmaatregelen voor zwangere vrouwen en ontdek de Zika-koortsbehandeling en -symptomen. Zika-virus wordt overgedragen via muggen. Infectie tijdens de zwangerschap veroorzaakt microcefalie en oogafwijkingen bij baby's.
 • Ticks

  Lees meer over het voorkomen van tekenbeet en leer symptomen, tekenen en behandeling van tekenbeten. Lees meer over soorten tikken en leer hoe je een vinkje verwijdert.
 • Tyfus-koorts (enterische koorts)

  Tyfus-koorts, een ziekte veroorzaakt door Salmonella typhi, veroorzaakt symptomen zoals koorts, maagpijn, hoofdpijn, huiduitslag en verlies van eetlust. Lees over de behandeling en het vaccin.
 • Veteranenziekte en Pontiac Fever (Legionellose)

  De veteranenziekte en Pontiac-koorts (legionellose) worden veroorzaakt door Legionella-bacteriën. Leer de symptomen van de veteranenziekte en Pontiac-koorts en lees over behandeling en preventie.
 • Gordelroos

  Gordelroos is een ziekte veroorzaakt door het varicella-zoster-virus, dat ook waterpokken veroorzaakt. Symptomen en verschijnselen omvatten een pijnlijke rode uitslag en blaren. Het VZV-vaccin kan infectie voorkomen. Lees over de behandeling en bekijk foto's.
 • Ziekte van Lyme

  Krijg de feiten over oorzaken, symptomen, tekenen, diagnose, behandeling, foto's en preventie van de ziekte van Lyme. De beet van een hertentik met de Borrelia burgdorferi-bacterie zendt de ziekte uit.
 • Sick Building Syndrome

  Sick building-syndroom is een aandoening waarbij veel van de bewoners van een gebouw last krijgen van symptomen en verschijnselen, variërend van misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid tot irritatie van de oren, neus of keel en uitslag. Lees meer over de geschiedenis van het sick building syndrome, leer hoe je dit kunt voorkomen en leer hoe het verschilt van bouwgerelateerde ziektes.
 • Lepra

  Krijg informatie over lepra (de ziekte van Hansen) symptomen, tekenen, diagnose, behandeling en preventie. Lepra is een ontsierende infectieziekte veroorzaakt door Mycobacterium leprae-bacteriën.
 • Malaria

  Malaria is een ziekte overgedragen door de beet van een besmette mug. Lees over symptomen van malaria, behandeling, vaccinatie, preventietips en de bijwerkingen van antimalaria-pillen.
 • Ebola (Ebola Hemorrhagic Fever of Ebola Virus Disease)

  Ebola-virusziekte, ook bekend als hemorragische koorts bij ebola, is een zeer besmettelijke ziekte met een sterftecijfer van 90%. Lees over oorzaken, behandeling, symptomen, overdracht en preventie.