Zwangerschap

 • Zwangerschap Planning

  Planning voor conceptie betekent fysiek en mentaal voorbereiden op het hebben van een gezonde baby en een gezonde jij. Medicijnen, voeding, blootstelling aan infecties, omgevingsfactoren, alcohol en roken kunnen allemaal van invloed zijn en de fysieke en emotionele gezondheid van de moeder, vader en ongeboren kind.
 • Zwangerschap (eerste, tweede, derde trimester)

  Meer informatie over de vroege tekenen en symptomen van zwangerschap, zoals hoe u zwanger kunt worden, vragen om uw arts te vragen, effectiviteit van de zwangerschapstest, zelfzorg thuis, en wat u tijdens de zwangerschap kunt verwachten.
 • Eclampsie

  Eclampsie tijdens de zwangerschap is een levensbedreigende medische noodsituatie. Tekenen en symptomen zijn hoge bloeddruk, verminderde urineproductie, hoofdpijn en leverpijn. De exacte oorzaak van eclampsie is niet bekend. Behandeling voor eclampsie omvat medicatie en levering van de baby.
 • Symptomen en tekenen van vroege zwangerschap (van week tot week)

  Tekenen en symptomen van vroege zwangerschap kunnen soms worden verward met PMS. Veel voorkomende symptomen van zwangerschap en PMS zijn onder meer buikkrampen en opgeblazen gevoel, ongewoon verlangen naar voedsel, hoofdpijn en vermoeidheid. Sommige symptomen zijn ongebruikelijk (veranderingen in tepelkleur) en zijn mogelijk niet gerelateerd aan PMS.
 • Zwangerschap en foetale ontwikkeling

  Bekijk een foto van en leer over derde trimester (32 weken), een stadium van zwangerschap, in de eMedicineHealth Image Collection Gallery.
 • Trisomie 18 (Edwardsyndroom)

  Trisomie 18 (Edwardsyndroom) is een chromosomale aandoening die bij pasgeborenen ernstige geboorteafwijkingen veroorzaakt. Meer informatie over de oorzaken, tekenen en symptomen van trisomie 18.
 • Buitenbaarmoederlijke zwangerschap (eileiderszwangerschap)

  Buitenbaarmoederlijke zwangerschap treedt op wanneer een bevruchte eicel zichzelf implanteert in een eileider of buiten de baarmoeder. Symptomen en tekenen zijn onder meer bekkenpijn en vaginale bloedingen. Als u vermoedt dat u een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heeft, moet dringend medische zorg worden ingeroepen.
 • Foetaal Alcohol Syndroom

  Verkrijg de feiten over de oorzaken, symptomen, tekenen, diagnose en preventie van foetaal alcoholsyndroom (FAS). Consumptie van alcohol tijdens de zwangerschap kan dit geboorteafwijking veroorzaken.
 • Arbeid (tekens en symptomen)

  Zwangerschap tekenen en symptomen van de arbeid omvatten diarree, misselijkheid, bliksem, water breken en bloederige show. Vaak is het niet mogelijk om onderscheid te maken tussen echte en valse arbeidssymptomen en tekenen. Informatie over hoe je je moet voorbereiden op de bevalling van je baby is inbegrepen.
 • In Vitro Fertilization (IVF)

  In vitro fertilisatie (IVF) factoren om te overwegen omvatten leeftijd, kosten en veiligheid. Het slagingspercentage voor IVF hangt af van de leeftijd van de vrouw. Sperma- en eiceldonoren kunnen worden gebruikt om via IVF zwanger te worden.
 • Pre-eclampsie

  Meer informatie over pre-eclampsie, een ernstige complicatie van de zwangerschap. Lees over risico's, dieet, behandeling, tekenen, oorzaken en preventie. Symptomen van pre-eclampsie zijn hoge bloeddruk, verminderde urineproductie, zwelling van de handen en het gezicht, snelle gewichtstoename en veranderingen in het zenuwstelsel.
 • Zwangerschapstest thuis

  Krijg informatie over de nauwkeurigheid van zwangerschapstests thuis, de incidentie van valse positieven, valse negatieven en wanneer je de dokter moet bellen als je denkt dat je zwanger bent.
 • Dreigende miskraam

  Bedreigde miskraam is elke vaginale bloeding anders dan spotten tijdens de vroege stadia van de zwangerschap. Een zwangere vrouw met abnormale vaginale bloedingen of pijn moet een arts raadplegen of naar de afdeling spoedeisende hulp gaan.
 • Placenta Previa

  Informatie over placenta previa, een complicatie van de zwangerschap, waarvan het belangrijkste symptoom vaginale bloedingen is. Er zijn verschillende soorten placenta previa.
 • PMS versus zwangerschap (verschillen tussen symptomen en tekenen)

  Premenstrueel syndroom of PMS en vroege zwangerschap hebben vergelijkbare symptomen zoals hoofdpijn, rugpijn, stemmingswisselingen, gewichtstoename, constipatie en angst. Ochtendmisselijkheid (misselijkheid en braken) is een veel voorkomend symptoom van vroege zwangerschap, maar komt niet vaak voor in PMS. Zowel PMS als zwangerschap kan vermoeidheid veroorzaken, maar deze verdwijnt meestal zodra uw menstruatie begint.
 • Zwangerschapsverlies

  Zwangerschapsverlies kan zeer pijnlijk zijn voor een aanstaand paar. Gevoelens van schuldgevoel, woede en shock komen vaak voor. Leer hoe je het verlies van een baby kunt opvangen.
 • Postpartum perineale zorg

  Lees over postpartum perineale zorg (na bevalling en episiotomie) symptomen zoals zwelling, blauwe plekken, hematoom en ernstige pijn.
 • Zwangerschap, ronde gewrichtspijn

  Veel zwangere vrouwen ervaren buikpijn om een ​​aantal redenen. Dikwijls is het lastige strekken van de ligatuur de schuld. Het ronde ligament is een spier die de baarmoeder op zijn plaats houdt, en deze strekt zich uit als de foetus groeit en veroorzaakt pijn. Behandeling omvat paracetamol (Tylenol) en activiteitsmodificatie. Hoewel pijn in het ronde ligament een volledig natuurlijke en goedaardige toestand van de zwangerschap is, kunnen andere soorten buikpijn ernstige problemen aangeven; medische hulp inroepen als de symptomen ernstig worden, bijvoorbeeld als u koorts, koude rillingen,
 • Ochtendmisselijkheid (braken tijdens de zwangerschap)

  Krijg informatie over ochtendmisselijkheid tijdens zwangerschapssymptomen en -behandelingen, waaronder een dieet, vitaminesupplementen, acupressuur, acupunctuur, kruidenremedies, medicijnen en ziekenhuisbehandeling in ernstige gevallen (hyperemesis gravidarum).
 • Bloeden tijdens de zwangerschap (licht, zwaar, oorzaken, foto's)

  Bloedingen tijdens de zwangerschap kunnen normaal zijn (implantatiebloedingen) of het kan een teken zijn van een ernstiger probleem. Abnormale vaginale bloeding in de vroege zwangerschap is een veel voorkomend probleem, dat 20% -30% van alle zwangerschappen compliceert. Ernstiger redenen voor bloeden tijdens de zwangerschap zijn miskraam, zwangerschap in de eileiders of molaire zwangerschap.