Slaapproblemen

 • Slaapbeginselen (hoe u een goede nachtrust krijgt)

  Lees over slaap- en slaapstoornissen, waaronder slaapapneu en slaapverlamming. Ontdek waarom slaapgebrek zo schadelijk is en wat u kunt doen om snel in slaap te vallen.
 • Diphenhydramine (40 Winks, Aler-Dryl, Aler-Tab)

  Informatie over geneesmiddelen op 40 Winks, Aler-Dryl en Aler-Tab (diphenhydramine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Slapeloosheid

  Meer informatie over slapeloosheid, de meest voorkomende slaapklacht bij volwassenen. Oorzaken zijn onder meer: ​​menopauze, angst, stress en depressie, chronische pijn, congestief hartfalen, COPD, jetlag en nog veel meer. Inclusief verschillende behandelingen, symptomen en tekenen.
 • Nachtmerries

  De slaapstoornis van nachtelijke paniekaanvallen komt meestal voor bij kinderen in de leeftijd van 3-12 jaar, met een piekaanvang bij kinderen van 3½ jaar. Slaap is onderverdeeld in 2 categorieën: snelle ...
 • Slaapapneu (obstructief en centraal)

  Meer informatie over de twee soorten slaapapneu, obstructieve slaapapneu (de meest voorkomende) en centrale slaapapneu. Symptomen van slaapapneu zijn vermoeidheid, slapeloosheid, angst, prikkelbaarheid, hoofdpijn en meer.
 • Hoe ernstig is slaapapneu?

  Ik heb net een slaapstudie gedaan en mijn arts heeft vastgesteld dat ik slaapapneu heb. Ondanks het feit dat ik slaapproblemen niet merk en vooral 's morgens uitgerust wakker word, beweert mijn man dat ik een omslachtige CPAP-machine (continue positieve luchtwegdruk) gebruik vanwege mijn snurken. Maar wat als ik gewoon in een andere kamer heb geslapen en zonder behandeling ben geweest? Hoe ernstig is slaapapneu?
 • Wie loopt het meeste risico op slaapapneu?

  Zowel mijn vader als mijn oom lijden aan slaapapneu. Ikzelf heb geen symptomen opgemerkt, maar mijn vrouw zegt dat ik luid snurk. Ik weet dat dit een teken van slaapapneu kan zijn, maar ik vraag me af of het gewoon oud snurken is? Wat zijn de risicofactoren voor slaapapneu?
 • Hypersomnia

  Informatie over hypersomnie symptomen zoals overmatige slaperigheid overdag of langdurige nachtelijke slaap, angst, verhoogde irritatie, verminderde energie, rusteloosheid en meer.
 • Stoornissen die de slaap verstoren (Parasomnias)

  Parasomnieën zijn ontwrichtende slaapgerelateerde stoornissen. Ze worden gekenmerkt door ongewenst fysiek of verbaal gedrag of ervaringen. Parasomnieën komen voor in verband met slaap, specifieke stadia van slaap (zie Slaap: De ... begrijpen
 • Periodieke ledematen bewegingsstoornis

  Periodieke ledematen bewegingsstoornis (PLMD) is repetitieve kramp of schokken van de benen tijdens de slaap. Krijg informatie over de behandeling en remedies. PLMD is een verschillende aandoening, maar het is gerelateerd aan het rustelozebenensyndroom.
 • Primaire slapeloosheid

  Primaire slapeloosheid is slapeloosheid die niet kan worden toegeschreven aan een medische, psychiatrische of omgevingsoorzaak (zoals drugsmisbruik of medicijnen). Lees over oorzaken van slapeloosheid, symptomen, behandelingen en meer.
 • Kun je jezelf genezen van slaapapneu?

  Ik heb de diagnose slaapapneu en ik heb alles geprobeerd. De CPAP-machine (continue positieve luchtwegdruk) die ik kreeg na een slaapstudie werkt, maar ik heb er moeite mee om ermee te slapen. Is er iets dat ik kan doen? Kun je jezelf genezen van slaapapneu?
 • Narcolepsie

  Meer informatie over narcolepsie, een slaapstoornis die ernstige slaperigheid overdag veroorzaakt. Oorzaken zijn genetische aanleg en de neurotransmitter hypocretine. Tests bepalen de ernst van de narcolepsie.
 • Nightmares

  Een nachtmerrie is een slecht geworden droom. Lees meer over oorzaken en strategieën van nachtmerries om nachtmerries en nachtmerries bij kinderen, peuters en volwassenen tot een minimum te beperken.
 • Tekenen van slaapproblemen bij kinderen

  Kinderen en tieners hebben voldoende slaap nodig. Leer meer over de tekenen van slaapproblemen bij kinderen.
 • Slapeloosheid en Circadiane Rhythm Disorder

  Het circadiane ritme van een persoon is een interne biologische klok die een verscheidenheid aan processen reguleert, inclusief slaap, volgens een geschatte periode van 24 uur. Verstoring van de biologische biologische klok van een persoon kan slapeloosheid en andere slaapproblemen veroorzaken. Meer informatie over de behandeling en symptomen van circadiane ritmestoornissen.
 • Slaapstoornissen en veroudering

  Krijg een overzicht van slaapstoornissen die vaak voorkomen bij oudere volwassenen, waaronder circadiane ritmestoornissen, zeldzame slaapstoornissen en symptomen van slaapstoornissen.
 • Insomnia-medicatie (namen en bijwerkingen)

  Lees over slapeloosheid medicijnen en hun effectiviteit. Slapeloosheid is de meest voorkomende slaapklacht, en vrij verkrijgbare en voorgeschreven medicijnen zoals Ambien, Lunesta of Intermezzo kunnen op korte termijn van pas komen.
 • Slaapwandelen

  Lees over oorzaken van slaapwandelen, zoals genetische, omgevingsfactoren, fysiologische factoren en bijbehorende medische aandoeningen. Diagnose en informatie over de behandeling zijn ook opgenomen.
 • Slaapstoornissen bij vrouwen

  Vrouwen hebben twee keer zoveel kans als mannen om moeilijk in slaap te vallen of te slapen. Jongere vrouwen hebben een gezondere slaap met minder storingen. Meer informatie over de oorzaken, symptomen en tests van veelvoorkomende slaapstoornissen.