schildklier en metabolisme

 • Schildklier problemen

  Lees over de symptomen van schildklierproblemen zoals constipatie, slapeloosheid, tremoren, frequente stoelgang, overmatig zweten, gewrichtspijn, droge hoest, koorts en carpaal tunnel syndroom.
 • Schildklierproblemen Onderwerp Gids

  Lees over de symptomen van schildklierproblemen zoals constipatie, slapeloosheid, tremoren, frequente stoelgang, overmatig zweten, gewrichtspijn, droge hoest, koorts en carpaal tunnel syndroom.
 • hyperthyreoïdie

  Hyperthyreoïdie symptomen zoals vermoeidheid, gewichtstoename of -verlies, prikkelbaarheid, hartkloppingen, nachtelijk zweten, diarree en zwelling van de benen. De behandeling hangt af van de oorzaak van de overactieve schildklier.
 • Schildklierknobbels

  Lees meer over schildklierknobbeltjes, knobbeltjes in de schildklier. Symptomen zijn onder meer een knobbel in de nek, een knobbel in de keel, moeite met slikken, heesheid of vergrote klieren of lymfeklieren in de nek. Oorzaken, diagnose, behandeling en chirurgische informatie zijn inbegrepen.
 • hypothyreoïdie

  Meer informatie over hypothyreoïdie: een aandoening waarbij de schildklier niet voldoende schildklierhormoon (onvoldoende schildklieraandoening) produceert. Krijg oorzaken, symptomen (vermoeidheid, zwakte, spierkrampen, gewichtstoename), diagnose en dieetbehandeling.
 • Veelgestelde vragen over schilders

  Meer informatie over de schildklier en de hormonen die het produceert. Ziekten van de schildklier omvatten hyperthyreoïdie, hypothyreoïdie, schildklierknobbeltjes, schildklierkanker, subacute thyroïditis en schildklierklachten.
 • Schildklierkanker

  Lees meer over de symptomen, tekenen, oorzaken, diagnose, behandeling, overlevingspercentage en risicofactoren van schildklierkanker. De belangrijkste soorten schildklierkanker zijn papillaire schildklierkanker, folliculaire schildklierkanker, medullair carcinoom en anaplastische schildklierkanker.
 • propylthiouracil (geen merknaam)

  Geneesmiddeleninformatie op geen merknaam (propylthiouracil) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Schildklier Storm

  Schildklierstorm is een medisch noodgeval. Symptomen van schildklieronweer omvatten hartkloppingen, verhoogde lichaamstemperatuur, pijn op de borst, angst, zwakheid, desoriëntatie en hartfalen. Meer informatie over schildklierbestorming.
 • methimazool (Northyx, Tapazole)

  Geneesmiddelinformatie over Northyx, Tapazole (methimazol) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • levothyroxine (Eltroxin, Euthyrox, Levo-T)

  Geneesmiddelen Informatie over Eltroxin, Euthyrox, Levo-T (levothyroxine) omvat afbeeldingen van geneesmiddelen, bijwerkingen, interacties tussen geneesmiddelen, aanwijzingen voor gebruik, symptomen van overdosering en wat u moet vermijden.
 • Veelgestelde vragen over Acromegaly

  Acromegalie treedt op als het lichaam te veel van de hormonen produceert die de groei regelen. Krijg een grondiger definitie, leer over oorzaken, symptomen en behandeling.
 • acromegalie

  Acromegalie is een ernstige aandoening die optreedt wanneer het lichaam te veel van de hormonen produceert die de groei regelen. Het meest getroffen hormoon wordt groeihormoon of GH genoemd. ...
 • Anatomie van het endocriene systeem

  Het endocriene systeem bestaat uit klieren die hormonen produceren en afscheiden. Deze hormonen reguleren de groei van het lichaam, metabolisme (de fysieke en chemische processen van het lichaam) en seksueel.
 • Groeihormoondeficiëntie bij kinderen

  Groeihormoondeficiëntie is een aandoening waarbij de hypofyse betrokken is. Lees over de behandeling, oorzaken en symptomen van groeihormoondeficiëntie bij kinderen.
 • Groeihormoondeficiëntie

  Groeihormoon (GH) -tekort is een aandoening waarbij de hypofyse is betrokken, die groeihormoon en andere hormonen produceert. Dit kan leiden tot een korte gestalte en tal van andere problemen. Leer de symptomen en behandelingsopties voor groeihormoondeficiëntie.
 • Medicijnen voor groeihormoondeficiëntie

  Groeihormoondeficiëntie veroorzaakt ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Het wordt veroorzaakt door een storing in de hersenen die de afgifte van het hormoon verhindert. De behandeling van symptomen van groeihormoondeficiëntie omvat het vervangen van het hormoon.
 • Veelgestelde vragen over groeihormoondeficiëntie

  Lees de FAQ's over groeihormoondeficiëntie, informatie inclusief de symptomen bij kinderen zoals: korte lengte voor leeftijd, toegenomen vet rond de taille en gezicht, vertraagde aanvang van de puberteit, vertraagde tandontwikkeling en meer. Symptomen, oorzaken, diagnose en behandelingsmogelijkheden voor zowel kinderen als volwassenen worden besproken.
 • Metaboolsyndroom

  Leer de definitie van het metabool syndroom, de criteria voor insulineresistentie, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hartaandoeningen en obesitas. Krijg feiten over speciale diëten en behandeling voor de aandoening.
 • Hashimoto's thyroïditis

  Meer informatie over de thyroïditis van Hashimoto, een aandoening van de schildklier. Symptomen zijn vermoeidheid, constipatie, droge huid, vochtretentie, depressie, obstipatie, dunner wordend haar, hartkloppingen, onregelmatige menstruatieperioden, koude huid en gewichtstoename.