Gezondheid van vrouwen

 • Night Sweats: oorzaken en behandelingen bij mannen en vrouwen

  Nachtelijk zweten kan optreden bij zowel vrouwen als mannen, afhankelijk van de oorzaak. Ze komen vaak voor bij vrouwen tijdens de menopauze overgang (perimenopauze en menopauze), en bij mannen met een laag testosteron. Andere oorzaken van nachtelijk zweten bij mannen en vrouwen zijn kankers, infecties, medicijnen, lage bloedsuikerspiegel, hormoonaandoeningen en neurologische aandoeningen.
 • Vaginale bloeding

  Meer informatie over oorzaken en behandelingen van abnormale vaginale bloedingen zoals hormonale onevenwichtigheden, zwangerschap, menopauze, ziekten, bloedstoornissen, medicijnen en anovulatie.
 • Borst (anatomie en functie)

  Meer informatie over de functie van de borst, het ontwerp, de functie, de melkproductie tijdens en na de zwangerschap en algemene medische zorgen over de borst.
 • Gistbesmetting (vaginaal)

  Informatie over vaginale schimmelinfectie veroorzaakt, symptomen zoals brandend gevoel, jeuk, vaginale afscheiding, diagnose en behandelingsmogelijkheden voor deze aandoening.
 • Borstzelfexamen

  Leer hoe u uw borsten kunt onderzoeken met een zelfonderzoek van de borst, en welke symptomen en tekenen eruit moeten zien, zoals knobbeltjes, pijn, tepeluitvloeiing. Borstonderzoeken moeten worden uitgevoerd op vrouwen vanaf een puberale leeftijd gedurende het hele leven, zelfs tijdens en na de menopauze.
 • Borstklontjes en pijn

  Borstknobbels en pijn in de linker- of rechterborst kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder fibrocystische borsten, mastitis, borstkanker, borstklonters, ovulatie, zwangerschap, menstruatie en menopauze. De behandeling hangt af van de oorzaak van de borstpijn en / of knobbels.
 • Mammogram

  Informatie over nieuwe richtlijnen voor mammogramleeftijd voor screening op borstkanker. Typen mammografie, aanbevelingen voor vervolgscreening en informatie over deze soms pijnlijke procedure.
 • Bacteriële vaginose

  Lees over bacteriële vaginose, een infectie van de vagina. Symptomen zijn onder meer een stinkende geur en vaginale afscheiding. Behandelingen en huismiddeltjes omvatten verschillende antibiotica.
 • Bartholin's Cyst

  De Bartholin-klieren bevinden zich bij de ingang van de vagina van een vrouw, één aan elke kant. Bartholin kliercysten kunnen jeuken en pijnlijk zijn. Oorzaken zijn bacteriën zoals E. coli. Behandelingsopties variëren, waaronder huismiddeltjes zoals sitz-baden met warm water en epsomzout, evenals chirurgie.
 • Problemen met blaasregelingen

  Problemen met blaascontrole of urine-incontinentie treffen meer dan 13 miljoen mensen in de VS Lees over oorzaken, symptomen, diagnose, behandeling, preventie, medicatie en prognose.
 • Vaginale ontlading (symptomen, oorzaken en behandelingen)

  Een vaginale afscheiding kan worden veroorzaakt door verschillende dingen zoals soa's en gist- of bacteriële infecties. De ontlading kan van kleur veranderen, een vieze of visachtige geur hebben, of dik zijn zoals kwark. Sommige oorzaken van vaginale afscheiding kunnen worden behandeld met huismiddeltjes. Besmettelijke oorzaken hebben een antibioticabehandeling nodig.
 • Borstinfectie

  Lees over borstinfectie (mastitis), een veel voorkomende goedaardige oorzaak van een borstmassa tijdens de borstvoeding. Symptomen zijn pijn in de borst, pijn in het lichaam, vermoeidheid, koorts, koude rillingen, gestrengheid en beven.
 • Bunions

  Lees over bunionoorzaken, behandeling, preventie en chirurgiecomplicaties. Een bunion op de grote teen wordt een hallux valgus misvorming genoemd; op de vijfde teen wordt het een bunion van de kleermaker genoemd.
 • Endometriale ablatie

  Informatie over de endometriale ablatieprocedure, uitgevoerd bij vrouwen met abnormale vaginale bloedingen (overmaat). Endometriale ablatiewerkwijzen omvatten bevriezing, laserstraal, verwarming en microgolfenergie.
 • Tubal Ligatie (Tubal Sterilisatie)

  Tubal ligatie (tubal sterilisatie of tubes gebonden) is een chirurgische ingreep om de eileiders van een vrouw te blokkeren. Er zijn weinig risico's verbonden aan het afbinden van de eileiders. Risico's zijn echter algemene anesthesie, bloeding, infectie of letsel aan andere organen in uw lichaam tijdens de operatie. Tubal ligatie is permanent en kan niet gemakkelijk worden teruggedraaid.
 • Amenorroe

  Amenorroe, de afwezigheid van menstruatieoorzaken omvat problemen met de endocriene klieren, ovariële disfunctie of functionele (anorexia, boulimia, depressie, ondervoeding, enz.)
 • Hoe krijgt een persoon endometriose?

  Er zijn verschillende theorieën over hoe endometriose ontstaat, maar meestal gaat het om abnormale groei van endometriumweefsel (baarmoederslijmvlies) op plaatsen waar het niet thuishoort.
 • Hoe begint endometriose?

  Endometriose kan niet met zekerheid worden vastgesteld aan de hand van symptomen en lichamelijk onderzoek alleen. De zorgverlener kan andere aandoeningen overwegen, zoals infecties of tumoren. Een voorwaarde die vergelijkbare symptomen kan hebben als endometriose is interstitiële cystitis of chronische ontsteking van de blaas.
 • Is endometriose geneesbaar?

  Vrouwen ervaren een breed scala aan reacties op medische en oefentherapie. Antwoorden variëren van volledige verdwijning van symptomen tot geen verlichting en verdere progressie van de ziekte. Hysterectomie met verwijdering van de eierstokken veroorzaakt in hoofdzaak de menopauze en vrouwen die deze procedure hebben, kunnen een aanzienlijke vermindering van de symptomen verwachten.
 • Menopauze (Symptomen, Remedies en Behandeling Medicijnen)

  De overgang is een proces dat elke vrouw zal doen. De gemiddelde leeftijd voor een vrouw om de menopauze te bereiken is 51, maar het meest voorkomende bereik is van 48 tot 55 jaar oud. Symptomen kunnen al op 40-jarige leeftijd beginnen en omvatten vaginale droogheid, pijnlijke seks, gewichtstoename, stemmingswisselingen, verlies van seksueel verlangen, hoog cholesterolgehalte en veranderingen van de borsten.